Hoe start ik een private label voedingssupplementenlijn?

Hoe start ik een private label supplementenlijn?

Geschreven door: Dennis
05 – 05 – 2022

Ben jij opzoek naar je eigen pre-workout, eigen whey protein of veel meer suppletie? dat ben je bij ons op het juiste adres. Wij faciliteren  200+ supplementen vanuit nederlandse bodem.

Als het correct wordt gedaan, kan het starten van een eigen label-supplementenlijn je praktijk echt naar een hoger niveau tillen. Het lanceren van een private label lijn zorgt ervoor dat klanten een product van hoge kwaliteit ontvangen met minder kans om elders naar minderwaardige producten te zoeken, waardoor ze veel meer kans hebben om resultaten en verbeteringen te zien. In wezen is het een overwinning voor zowel u als uw klanten.

Als u eenmaal een goed begrijpt wat private label supplementen zijn en of ze geschikt zijn voor uw praktijk, is het tijd om de ins en outs te leren van hoe u uw eigen bedrijf succesvol kunt boosten.

  1. Maak een Checklist

Begin eerst en vooral met het schetsen van alle aspecten van uw bedrijfsplan, vooral als u van plan bent uw producten in grote hoeveelheden te verkopen via e-commercesites zoals Amazon of in fysieke winkelruimtes.

Bedenk bijvoorbeeld wie uw markt is, wie uw label zal ontwerpen, hoe uw klantenwervingsplan eruitziet, welke rol elk teamlid zal spelen en al het andere dat specifiek is voor uw praktijk. Beginnen met een gedetailleerde checklist is essentieel voor zakelijk succes, omdat het de kans op meer verkopen, herhalingsaankopen en klantloyaliteit vergroot. Zonder een plan lopen producten het risico uw patiënten teleur te stellen of gewoon schapruimte in beslag te nemen.

  1. Vind de juiste producten voor uw private label supplementen lijn

U stemt het assortiment producten dat u aanbiedt af op uw zakelijke doelen en de behoeften van de toekomsite klanten. Er is geen one-size-fits-all benadering van voedingssupplementen, dus neem de tijd om na te denken over waar u zich al in of zou willen specialiseren, zoals spierherstel, spiergroei darmondersteuning, ontstekingen, enz.

Voedingssupplementen zijn producten in de vorm van pillen, poeders, druppels, capsules of drankjes en bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding. Denk aan een pre-workout, whey protein, protein pancakes en creatine etc. Ze bevatten vitamines, mineralen of bioactieve stoffen, zowel apart, zoals in een vitamine C pil, of als combinatie, zoals in een multivitaminepil.

Als u een e-commerceleverancier bent die zich voornamelijk richt op het maximaliseren van uw marge, wilt u waarschijnlijk beginnen met verschillende bestverkopende producten en van daaruit groeien. Veel van onze klanten besluiten te beginnen met een kleine investering van een paar belangrijke producten en gaandeweg uit te breiden. Als die eerste producten succesvol zijn, kun je langzaamaan de supplementenlijn uitbreiden.

  1. Het creëren van een logo en labels

Als u al een logo voor uw bedrijf heeft, dan kunt u het eenvoudig het originele werkbestand ( AI of EPS ) en het ontwerpteam zal het opnemen in een aantrekkelijk, professioneel label voor uw producten. Als u nog geen logo heeft, kunt u eensamenwerking aangaan met ons ontwerpteam om een label te maken dat uw visie vertegenwoordigt. Opvallende, hoogwaardige etiketten en verpakkingen zijn essentieel om uw merk te associëren met betrouwbare producten en de aandacht op uw werk te vestigen. YourGymLabel heeft experts op het gebied van grafisch ontwerp aanbieden die uw logo opnemen met alle juiste etikettering, zoals de vereiste ingrediënten- en voedingsinformatie, openbaarmaking van ingrediënten en meer.

  1. Begin met het verkopen van uw nieuwe supplementen lijn

In dit stadium bent u klaar om uw nieuwe private label supplementen lijn per post te ontvangen en te beginnen met verkopen aan uw klanten. Als u een sportschool ondernemer, personal trainer, fysiotherapeut of yoga docent bent, kunt u verwachten dat dit de volgende stap is in het opbouwen van een vertrouwensrelatie met uw klanten. Ze komen niet alleen naar u toe voor training, verzorging en massage, maar ook voor productaanbevelingen.

Uw klanten zullen meer gemotiveerd zijn om supplementen van hoge kwaliteit te kopen in plaats van elders naar generieke merken te zoeken, wat zowel uw bedrijf als hun gezondheidsresultaten ten goede zal komen. Als u op dit moment nog steeds niet zeker weet of het starten van uw private label-bedrijf iets voor u is, neem dan contact op met een van onze teamleden voor meer informatie en begeleiding.

Scroll naar boven