Wat is fatburner?

Wat is Fatburner?

Geschreven door: Dennis
24 – 05 – 2022

Om te beginnen is het belangrijk om te zeggen dat een echte vetverbrander niet werkt of bestaat. Plaatselijk vet verbranden kan niet en zo bestaan er ook geen voedingswaarden of ingrediënten waarvan je vet verliest. Als dat zo was zou iedereen aan deze voeding zitten en hoeft niemand meer te sporten. Om vet te verliezen zal je hoe dan ook meer calorieën moeten verbranden dan je binnenkrijgt op een dag. Een fatburner kan daar wel bij helpen en is daarom voor sommigen die moeite hebben met vet verliezen een goede oplossing om hun doelen te bereiken. 

Hoe werkt een fatburner?
Door de ingrediënten die in een fatburner zitten kan het supplement helpen bij het gewicht verliezen. Zo helpen enkele stoffen met het krijgen van meer energie, versnellen anderen je stofwisseling en zorgen sommigen juist ervoor dat je minder honger krijgt over de dag. Elke fatburner bevat zijn eigen ingrediënten maar in elke kan je een paar basis ingrediënten terugvinden zoals; cafeïne, L-carnitine, groene thee en taurine. Cafeïne zorgt bijvoorbeeld voor meer energie. Door de blokkering van adenosine blijf je alerter en wordt je minder snel moe. Daarnaast stimuleert cafeïne de afgifte van dopamine wat voor energie zorgt. Als laatste verminderd cafeïne ook nog is je hongergevoel. L-carnitine speelt een belangrijke rol in het regelen van je metabolisme. Metabolisme, oftewel je stofwisseling, is het proces waarbij je lichaam voedsel afbreekt en het omzet in energie. Hoe hoger je metabolisme hoe sneller je voedsel afbreekt en dus calorieën verbrand. Net als L-carnitine speelt groene thee een rol in je stofwisseling. Taurine is een aminozuur die je lichaam nodig heeft voor zijn lichaamsfuncties en zorgt daarnaast voor meer energie.

Conclusie
Een fatburner kan dus helpen bij het verbranden van meer energie. Door meer energie te hebben elke dag wordt je gestimuleerd om meer te bewegen waardoor je ook meer calorieën verbrand. Daarnaast zorgen bepaalde ingrediënten voor een verhoging van je stofwisseling wat ook zorgt voor een hogere verbranding van je calorieën. Belangrijk is wel om te onthouden dat een fatburner zelf niks doet. Naast het nemen van het supplement moet er nog steeds goed gelet worden op voeding en training.

In het kort
Een fatburner heeft zijn naam te danken aan zijn functie, het helpt namelijk bij het verbranden van vet. Belangrijk om te weten is dat een fatburner alleen je niet slanker gaat maken omdat anders iedereen er wel aan zou zitten. Het is aan aanvulling op je voeding en training wat ervoor kan zorgen dat je net wat meer verbrand dan zonder het supplement te gebruiken. Een fatburner bevat verschillende ingrediënten als cafeïne, L-carnitine en taurine. Deze zorgen ervoor dat je meer energie hebt op een dag waardoor je meer beweegt en dus meer calorieën verbrand. Verder stimuleert het je stofwisseling waardoor je sneller voedsel afbreekt en ook meer calorieën verbrand. Als laatste verminderd het je hongergevoel over een dag waardoor je minder zin in eten hebt. Al deze factoren zorgen ervoor dat het een erg goede aanvulling is voor mensen die moeite hebben met afvallen of graag meer calorieën willen verbranden op een dag.

Scroll naar boven